«Опитування Зеленського» проводять біля 55% виборчих дільниць – «Опора»

Опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, проводять біля 55% виборчих дільниць. Про це повідомила у Facebook голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

«Громадянська мережа «Опора» дослідила біля якої кількості дільниць присутні інтерв’юєри, які проводять опитування від президента. Станом на цю годину, біля 55% дільниць вони є, 45% ні», – написала вона.

За словами пані Ольги, похибка дослідження складає 4%. Найбільша кількість дільниць охоплена на Півдні – 78,65%, найменша – на Заході – 37,81%, у Центрі – 55,79%, на Сході – 56,87%.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня. Правових наслідків воно не матиме. Детальніше читайте тут. На ідею неоднозначно відреагували правники і соціологи: Комітет виборців України вважає, що опитування суперечить Виборчому кодексу; Коаліція громадських організацій РПР закликала президента відмовитися від проведення опитування.

Українців питають про покарання за корупцію, про вільну економічну зону на Донбасі, про скорочення кількості народних депутатів, про легалізацію канабісу в медичних цілях, про Будапештський меморандум.

Координатором президентського опитування став музичний редактор «Кварталу» Артем Гагарін. Нагадаємо, у Хмельницкому блогер зафільмував, як кілька разів пройшов опитування на одній із дільниць. За його словами, волонтер навіть заохочував його до цього, щоб «зробити статистику».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *