Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова

Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова

25 Вересня 2020
2710
25 Вересня 2020
15:20

Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова

2710
З одного боку, влада не має власних ЗМІ, а з іншого – веде непрофесійну та невчасну комунікацію.
Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова
Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова

Перед місцевими виборами партія влади «Слуга народу» опинилася в програшній позиції, оскільки влада не має власних ЗМІ, які б позитивно висвітлювали її діяльність. Про це сказала голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, презентуючи проміжні результати моніторингу «Детектора медіа» напередодні та на початку виборчої кампанії.

«Позиція влади в медіапросторі досить програшна, тому що влада не має власних ЗМІ, які б її висвітлювали тільки як білих і пухнастих. ЗМІ або висвітлюють позитивно лише діяльність президента, або висвітлюють негативно в цілому владу. До останнього докладають зусилля канали опозиції – «Європейської солідарності», які критикують владу з проукраїнської позиції, та ОПЗЖ, які критикують владу з проросійських позицій. Про саму партію “Слуга народу” або її кандидатів у новинах говорять мало або згадують у контексті скандалів», – розповіла Наталія Лигачова.

Наталія Лигачова

При цьому сама влада, за словами пані Лигачової, «веде непрофесійну та невчасну комунікацію, рідко бере ініціативу у свої руки та здебільшого виправдовується». Крім того, представники «Слуги народу» дуже слабкі в публічних дискусіях. Періодично «слуг» топлять їхні однопартійці, наприклад, орієнтовані на Ігоря Коломойського (Олександр Дубінський) або проросійські (Максим Бужанський, Євген Шевченко та інші).

Також пані Лигачова звернула увагу на те, що в телевізійних новинах практично немає піару прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, на відміну від попередніх президентських і парламентських виборів, коли в медіапросторі було дуже багато піару прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Експерт «Детектора медіа» Ярослав Зубченко додав, що «слуги народу» не мають можливості задавати свій порядок денний у телевізійних ефірах, також партія влади ніколи не становить більшості в студіях політичних токшоу. «Єдиний політик з влади, який отримує «теплі ванни» в токшоу, – це Володимир Зеленський», – констатував експерт.

Ярослав Зубченко

Детальніше про тенденції в інформаційному просторі на старті місцевої виборчої кампанії 2020 року читайте тут.

Фото: Максим Поліщук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2710
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду