Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради (ДОПОВНЕНО)

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради (ДОПОВНЕНО)

20 Травня 2019
2242
20 Травня 2019
11:01

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради (ДОПОВНЕНО)

2242
Президент України Володимир Зеленський 20 травня заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.
Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради (ДОПОВНЕНО)
Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради (ДОПОВНЕНО)

Про це він сказав під час інавгурації у Верховні Раді.

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.

«Я дуже Вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, "багатостраждальний" виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відриті списки», – наголосив він.

Він також закликав парламент звільнити голову Служби безпеки України Василя Грицака, генерального прокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака. Зазначимо, що голова СБУ раніше повідомив, що він, його заступники та члени команди вирішили подати на розгляд Президента рапорти про своє звільнення, повідомляється на сайті СБУ. Водночас заяву про відставку подав міністр оборони. Однак наступного дня, 21 травня, пан Полторак сказав, що передумав йти у відставку після спілкування з новим президентом. Він залишатиметься на своїй посаді поки Верховна Рада сама не вирішить його звільнити.

Президент додав, що народні депутати матимуть на ухвалення законів та звільнення високопосадовців два місяці.

«Зробіть це. І повісьте медалі собі. Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання», – зазначив він.

Крім того, пан Зеленський закликав уряд «звільнити свої місця».

Нагадаємо, інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського відбудеться 20 травня. Рішення прийняли депутати Верховної Ради 16 травня.

У Верховній Раді 20 травня урочисту церемонію інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського висвітлювали близько 300 засобів масової інформації.

Фото: скріншот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2242
Читайте також
22.05.2019 12:03
Євген Середа
для «Детектора медіа»
1 982
21.05.2019 15:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду