20 квітня суд розгляне можливе анулювання реєстрації Зеленського кандидатом в президенти – адвокат. В Адміністрації Президента заперечують, що Хілько є адвокатом Порошенка

20 квітня 2019 року Шостий апеляційний суд Києва розгляне можливе анулювання реєстрації Володимира Зеленського кандидатом в президенти. Про це на своїй Facebook-сторінці заявив адвокат, спостерігач за виборами президента України в окрузі №221 (Київ) від ГО “Українська асоціація акціонерів” Андрій Хілько, який і подав відповідний позов. Повідомляє “Новое время”. В Адміністрації Президента України спростували інформацію, що пан Хілько є адвокатом Петра Порошенка. Речник штабу кандидата в президенти Петра Порошенка Олег Медведєв категорично заперечив причетність штабу до цього позову. “Це повна маячня“, – сказав він у коментарі “Детектору медіа”.

“Детектор медіа” звернувся по коментар до юристки Валентини Теличенко щодо позову. Юристка зазначила, що якщо це не адвокат кандидата, він не має права оскаржувати рішення Центральної виборчої комісії.

“Кодекс про адміністративне судочинство дає право кандидатам звертатися до суду з оскарженням рішень ЦВК, зокрема. І передбачає оскаржувати саме у Шостому адміністративному апеляційному суді. Кандидати повинні звернутись не пізніше 22.00 дня напередодні дня голосування, тобто не пізніше ніж сьогодні 20 квітня. Оскільки бачимо, що вже на 21.00 призначено засідання і його записано в реєстрі. Але якщо було допущено порушення закону при реєстрації кандидата, то суд повинен вирішувати питання про скасування його реєстрації. Якщо це адвокат від кандидата, тоді так, а виборці не мають права оскаржувати рішення ЦВК, які прямо не стосуються їхніх інтересів”, – прокоментувала Теличенко.

За словами Андрія Хілька, засідання відбудеться за адресою: місто Київ, вулиця Московська, 8, корпус 30, зал засідань 2, час початку 21:00, 20 квітня. На 20:30 адвокат призначив брифінг, щоб обговорити майбутній судовий процес з пресою.

Пізніше голова правління громадської мережі “Опора” Ольга Айвазовська заявила, що підстав для оскарження реєстрації зараз не може бути.

“Немає у законі ніяких підстав для задоволення позову, щоб не було в позовних вимогах. Сьогодні вже через суд не можна навіть бути включеним до списку виборців, не те, що скасовувати реєстрацію кандидата. Це не афера, а інформаційна провокація”, – заявила Айвазовська.

Як пише “Новое время”, відповідно до інформації на сайті Судової влади України, справа №855 / 124/19 у визнанні порушень в підкупі виборців та скасування рішення ЦВК № 153 від 30.01.2019 р. в реєстрації кандидата Зеленського В.А. дійсно буде розглядатися сьогодні, 20 квітня в шостому Апеляційному суді.

За інформацією “Чесно. Фільтруй суд!”, усі троє суддів, що розглядатимуть справу –недоброчесні. А це головуючий суддя Ганечко Олена, а також судді Федотов Ігор та Коротких Андрій.

Ці судді причетні до ухвалення судових рішень, що спричинили масові фальсифікації на виборах народних депутатів у 2012 році.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *