Зеленський лідирує в другому турі президентських перегонів – група «Рейтинг»

Кандидат у президенти Володимир Зеленський лідирує у виборчих перегонах, за даними соціологічного опитування групи «Рейтинг».

11 квітня група «Рейтинг» оприлюднила результати соціологічного опитування «Моніторинг електоральних настроїв українців (5-10 квітня 2019)»

Серед тих, хто має намір голосувати у другому турі: 61% підтримує Володимира Зеленського, 24% –  Петра Порошенка. Ще 15% – не визначилися.

Серед тих, хто має намір голосувати у другому турі та визначився з вибором: 71% – за Володимира Зеленського, 29% – за Петра Порошенка.

Володимир Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців Сходу, Півдня та Центру. Водночас на Заході – позиції обох кандидатів майже рівні.

83% опитаних вважають, що країні сьогодні потрібні радикальні зміни. Лише 6% переконані, що нехай все залишається так, як є, аби не гірше, а 7% – за повернення у минуле. Очікування радикальних змін домінують серед представників усіх регіональних, вікових та електоральних груп.

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%. Терміни проведення дослідження: 5-10 квітня 2019 рік.

Фото: hromadske.volyn

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *