Штаб Зеленського і Суспільне не домовилися про дебати у студії

Штаб Зеленського і Суспільне не домовилися про дебати у студії

17:36,
8 Квітня 2019
9214

Штаб Зеленського і Суспільне не домовилися про дебати у студії

17:36,
8 Квітня 2019
9214
Штаб Зеленського і Суспільне не домовилися про дебати у студії
Штаб Зеленського і Суспільне не домовилися про дебати у студії
8 квітня представники штабу кандидата у президенти Володимира Зеленського зустрілися з командою Національної суспільної телерадіокомпанії України, щоб обговорити проведення дебатів 19 квітня. Домовленості про те, щоб дебати відбулися у студії в телецентрі «Олівець», не відбулося.

Про це сайту «Детектор медіа» сказала директор департаменту зв'язків з громадськістю та ЗМІ НСТУ Вікторія Сидоренко.

За її словами, ніякої домовленості немає. Представники команди Володимира Зеленського подивилися студію у телецентрі «Олівець», де могли б відбутися дебати згідно з постановою Центральної виборчої комісії, поговорили із представниками НСТУ про Закон України «Про вибори Президента України» і сказали, що хочуть, аби дебати відбулися на НСК «Олімпійський».

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія сказав, що за попередніми підрахунками дебати між Петром Порошенком та Володимиром Зеленським на НСК «Олімпійський» можуть коштувати 6 мільйонів, про це пише «Українська правда».

«Основні речі - це оренда стадіону. Його потрібно буде орендувати щонайменше на два дні, щоб все це влаштувати і побудувати там сцену. Далі залежить від самих сцен, де буде їхнє розташування, які екрани там будуть, освітлення, озвучення і так далі. Разом все це потягнуло приблизно на 6 мільйонів», – сказав пан Аласанія.

Він зазначив, що, якщо буде доведено, що дебати на стадіоні – це політична агітація, то доведеться ще заплатити телеканалам за трансляцію згідно з прайсами.

«Це окремі суми, які я порахувати не можу. У ЦВК лежать ці прайси, вони незмінні вже і додатково це може бути ще 6 мільйонів» –  пояснив голова правління НСТУ.

Раніше Зураб Аласанія сказав, що дебати перед другим туром виборів на НСК «Олімпійський» можливі та це, швидше, шоу, ніж дебати. Голова НСТУ додав, що організаця такого роду шоу не є місією Суспільного.

Як писав «Детектор медіа», 7 квітня кандидат у президенти та чинний президент України Петро Порошенко закликав іншого кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на НСК “Олімпійський” 14 квітня.

Пізніше Володимир Зеленський заявив, що прийде на дебати на НСК «Олімпійський» 19 квітня.

8 квітня голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував інший кандидат у президенти Володимир Зеленський.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду