Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти здати аналізи ще раз – професійно та за його рахунок

Спортсмен та брат мера Києва Володимир Кличко розкритикував те, як кандидати в президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко здавали аналізи на психотропні речовини, а також запропонував їм зробити це ще раз – професійно та за його рахунок.

Про це він сказав у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні кандидати в президенти України. Ваша нещодавня здача аналізів була смішною. По-іншому я назвати це не можу. Я, як спортсмен, який пройшов 30-річний шлях і здав сотню таких аналізів, знаю, що після здачі аналізів крові і урини протягом пари годин не можна викласти це в соцмережах і показати, що “я чистий”. Це нереально зробити, потрібно хоча б 48 годин витратити на це. Не займайтеся кустарними методами здачі аналізів. Не обманюйте себе і нас, громадян України, які хочуть зробити свій вибір “чистого” президента. Я пропоную покрити всі витрати, пов’язані з професійною, а не кустарною здачею аналізів. Якщо ви вже витратилися на передвиборну кампанію, то я готовий покрити витрати на ці аналізи. Щоб ми, громадяни України, мали чистого президента не тільки в сечі і крові, але і, найголовніше. в думках», – наголосив Володимир Кличко.

Нагадаємо, чому кандидати в президенти вирішили здати аналізи алкоголь та психотропні речовини. 3 квітня у відеозверненні на Facebook кандидат у президенти Володимир Зеленський кинув виклик кандидату та чинному президенту Петру Порошенку провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». Також Зеленський висунув вимогу, щоб вони обидва перед дебатами здали аналізи на присутність в організмі алкоголю та наркотиків. 4 квітня вночі на сторінці у Facebook Петра Порошенка з’явилася відеовідповідь на заклик – він погодився на дебати на стадіоні.

4 квітня у штабі Порошенко повідомили, що він здаватиме аналізи, яких вимагав Зеленський, 5 квітня в медпункті НСК «Олімпійський». У Зеленського відповіли, що він здаватиме аналізи також 5 квітня, але в приватній клініці. У ЦВК, у свою чергу, нагадали кандидатам, що дискусії навколо дебатів можуть бути сприйняті як агітація, яка наразі заборонена.

5 квітня обидва кандидати за присутності журналістів здали аналізи. При цьому у штабі Порошенка вважають, що Зеленський не здав аналізи так, як це передбачено медичним протоколом. А сам Зеленський оприлюднив результати аналізу, датовані 2 квітня замість 5 квітня. Медичний центр Eurolab заявив, що помилково вказав невірну дату реєстрації аналізів.

Перші результати аналізів Порошенка прокоментував головний лікар міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий: «Протягом перших двох годин ми зробили два види досліджень. В першу чергу, ми дослідили сечу. Це було на стадіоні “Олімпійський”. Жодних психоактивних речовин знайдено не було. І після цього, впродовж 1 години 40 хвилин ми зробили установку за допомогою газового хроматографа. Це було дослідження крові на наявність алкоголю, він також був відсутній».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *