Лікар розповів про перші результати аналізів Порошенка: психоактивних речовин не знайшли

В аналізах чинного президента України та кандидата в президенти Петра Порошенка, які він здав на НСК «Олімпійський» 5 квітня в межах підготовки до дебатів, не знайдено психоактивних речовин.

Про це в ефірі «Прямого» каналу заявив головний лікар міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий.

«Протягом перших двох годин ми зробили два види досліджень. В першу чергу, ми дослідили сечу. Це було на стадіоні “Олімпійський”. Жодних психоактивних речовин знайдено не було. І після цього, впродовж 1 години 40 хвилин ми зробили установку за допомогою газового хроматографа. Це було дослідження крові на наявність алкоголю, він також був відсутній. Далі в нас є зразки волосся, які будуть направлені в лабораторію. І, скоріш за все, протягом двох тижнів ми отримаємо кінцевий остаточний результат, пов’язаний з вживанням будь-яких психоактивних речовин упродовж більш тривалого часу. Щонайменше можна стверджувати про останні шість місяців життя людини», – сказав Ярий.

Він також пояснив, що цей процес дослідження «вкрай складно» пришвидшити.

«Ми можемо дослідити не тільки наявність речовини, а і її кількість. Від кількості буде залежати, яку кількість людина вживала. І від кількості цих проміле ми можемо говорити про строк, коли було останнє вживання. В даному випадку в нас були нулі по проміле. Тобто вживання [алкоголю] в найближчі дні було відсутнє», – уточнив лікар.

Нагадаємо, 3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». Кандидат також закликав провести медичну експертизу на предмет вживання алкогольних і наркотичних речовин.

4 квітня вночі на сторінці у Facebook Петра Порошенка з’явилося відеозвернення з відповіддю на заклик  – він погодився. Також спікер у штабі Порошенка заявили, що він чекатиме Зеленського 5 квітня о 9 ранку на НСК «Олімпійський» для здачі медичних аналізів. Натомість у штаі Зеленського заявили, що не довіряють медпункту на стадіоні, тому кандидат здаватиме аналізи в приватній клініці.

5 квітня обидва кандидати в президенти здали аналізи на наявність психоактивних речовин. При цьому у штабі Порошенка вважають, що Зеленський не здав аналізи так, як це передбачено медичним протоколом. А сам Зеленський оприлюднив результати аналізу, датовані 2 квітня. Медичний центр Eurolab заявив, що помилково вказав невірну дату реєстрації аналізів.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *