На документаліста, кандидата в депутати Марка Греся напали після ефіру «Чорного дзеркала» (ВІДЕО)

На директора студії документальних фільмів НТКУ Марка Греся, який під номером 37 балотується у депутати від Радикальної партії Олега Ляшка, напали невідомі. Про це пише сайт «Дуся».

 Як розповів журналістам кінорежисер, він отримав глибокий поріз біля ділянки серця.

 Як повідомляється на сайті партії, 17 жовтня «невідомі підстерегли його під під’їздом будинку, коли він повертався з політичного ток-шоу “Чорне дзеркало” на “Інтері”, та напали з ножем».

 Депутат Київської міської ради (Радикальна партія Олега Ляшка) Олег Мосійчук пов’язує інцидент із заявою пана Греся під час ефіру «Чорного зеркала» та підготовкою фільму-розслідування щодо масової загибелі українських солдат під Іловайськом. Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook.

 «Єдиною причиною замаху на життя відомого кінорежисера-документаліста, кандидата в народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка Марк Гресь , який стався вчора після ефіру програми “Чорне дзеркало” на телеканалі “Інтер” є правда про Іловайську трагедію, – зазначив пан Мосійчук. –  Саме в ці дні Марк проводить журналістське розслідування і працює над створенням фільму про Іловайський котел і загибель більше ніж двох тисяч найкращих синів України. В ефірі чорного дзеркала Гресь оприлюднив інформацію про наявність у нього більше п’яти годин документальних зйомок з Іловайського котла, серед яких, в тому числі, і запис розмов командирів, які послали хлопців на вірну смерть. Зараз закінчується монтаж фільму “Правда про Іловайську трагедію”, який найближчими днями побачать українські глядачі».

 Також Олег Мосійчук стверджує, що перед тим, як невідомі напали на Марка Греся, у під’їзді будинку, де той мешкає, вимкнули світло.

Як розповів Марк Гресь у коментарі журналістам «Дорожнього контролю», невідомі напали його у темному парадному будинку, де мешкає кінорежисер. Відповідаючи на запитання кореспондента, пан Гресь зазначив, що скільки саме було нападників, яку мету вони переслідували та як зникли з місця інциденту, він не зрозумів. «Скоріше за все, (нападав. – ТК) один. Я намагався відбиватися, але зрештою збагнув, що краще брякнутися й вдати, що я вже не рухаюся», – розповів пан Гресь. Він припустив що напад може бути пов’язаний із його завою в ефірі «Інтера».

За його словами, лікарі повідомили, що під час нападу пан Гресь отримав проникаючий поріз у плече на довжину пальця.

 «Телекритика» надіслала запитання Марку Гресю. 

 У прес-службі Першого національного «Телекритиці» повідомили, що наразі з’ясовують обставини інциденту.

 «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *