Матеріали про можливі порушення щодо внесків у виборчий фонд Зеленського передано до поліції

Національне агентство з питань запобігання корупції передало Національній поліції матеріали щодо правопорушення стосовно внесків до виборчого фонду кандидата в президенти Володимира Зеленського. Про це написала членкиня НАЗК Наталія Корчак на своїй Facebook-сторінці.

«Маємо другий випадок передачі до Національної поліції матеріалів щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядника накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського. Виявлені порушення у здійсненні добровільних внесків від фізосіб до виборчого фонду на загальну суму 3 778 032,63 грн», – повідомила Корчак.

Через вимогу НАЗК, розпорядник повернув до Державного бюджету тільки 90 632 00 гривні, зазначає Наталія Корчак. НАЗК знову повідомило розпорядника про надання внесків з порушеннями й про те, що розпорядник рахунку має відмовитися від цих коштів відповідно до закону «Про вибори президента України».

«Як вже стало зрозуміло, розпорядник відмовився не від внесків осіб, які відповідно до закону не мають права здійснювати такі внески, а від отримання листа НАЗК щодо надходження внесків з порушеннями. Відтепер матиме справу з Нацполіцією», – додала Наталія Корчак.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *