На телеканалах «1+1», ICTV, «112 Україна», «Громадське телебачення» Нацрада зафіксувала порушення при оприлюдненні соціологічних досліджень

На телеканалах «1+1», ICTV, «112 Україна», «Громадське телебачення» було зафіксовано порушення виборчого законодавства при оприлюдненні результатів соціологічних опитувань.

26 березня на черговому засіданні робочої групи з нагляду за дотриманням медіа виборчого законодавства при Нацраді розглянули результати моніторингу ЗМІ, який було проведено з 1-го до 10 березня. Було зафіксовано порушення при поширенні результатів опитування громадської думки, пов’язаних з виборами.

На каналі «Громадське телебачення» в ефірі 4 березня зафіксовано 4 випуски передачі «Новини» та 3 випуски передачі «Нині вже з оприлюдненням результатів соціологічних досліджень без зазначення методу опитування та способу формування вибірки. У передачі «BBC News Україна» 5 березня зафіксовано сюжет, у якому було оприлюднено результати соціологічного дослідження без зазначення передбаченої законодавством інформації.

На телеканалі «1+1» (ТОВ «ТРК «Студія 1+1») 4 березня у передачі «ТСН» зафіксовано поширення результатів опитування пов’язаного з виборами, які не містили всієї інформації відповідно до законодавства. А також на телеканалі ICTV (ТОВ МК ТРК ICTV) 5 березня у передачі «Ранок у великому місті». На телеканалі «112 Україна» (ТОВ Телерадіокомпанія «112 ТВ») 5 березня у передачі «LIVE» зафіксовано маніпуляцію соціологічними рейтингами, проголошуючи кандидата у президенти Юрія Бойка лідером рейтингу на Харківщині.

Національна рада надішле листи телеканалам із нагадуванням про необхідність дотримуватися визначених законом норм.

Нагадаємо, 15 березня на попередньому засіданні робочої групи було розглянуто порушення виборчого законодавства при оприлюдненні результатів соціологічних опитувань телеканалах  UA:Перший (цифрова версія), 4 канал (ТРК «Інтеррадіо»), 5 канал, Прямий та «Україна».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *