Канал «1+1» запустив 6-серійний документальний спецпроект «Дорога на Банкову»

Першу серію спецпроекту в ефірі «ТСН. Тиждень» показали 24 березня. 

Про це повідомляє прес-служба телеканалу «1+1».

Автором циклу стала політичний оглядач ТСН Ольга Кошеленко. Кожна серія триватиме 20 хвилин під час вечірнього випуску ТСН та буде присвячена одному з періодів виборчих перегонів – 1991, 1994, 1999, 2004, 2010 і 2014 років.

«Про переламні моменти в передвиборних кампаніях та еволюцію політичних технологій в Україні розкажуть “сірі кардинали” української політики, учасники та очевидці процесу, які зсередини знають про закулісні перипетії», – анонсують на каналі.

Так, авторка поспілкувалася з політичним діячем Тарасом Чорноволом, екс-міністром юстиції часів президентства Віктора Януковича – Олександром Лавриновичем, політтехнологами Микитою Потураєвим та Володимиром Грановським, журналістами Віталієм Портніковим і Сонею Кошкіною та іншими.

«Поки ти є частиною системи і фокусуєшся на деталях, складно побачити її цілком. У нашому документальному проекті ми пропонуємо глядачеві зробити кілька кроків назад, аби у ретроспективі оцінити ситуацію. Кожна серія – це детектив з відомим наперед фіналом. Наше завдання – знайти поворотні моменти в передвиборній гонці, які вплинули на її результат. Ми приділяємо увагу внутрішній мотивації кандидатів, їх оточенню, громадському контексту та ролі випадку в їхній політичній кар’єрі», – розповіла Ольга Кошеленко.

Робота над проектом «Дорога на Банкову» тривала понад півроку. У ньому зібрані, як заявляють творці проекту, унікальні архівні кадри важливих подій у новітній історії України, які не були показані раніше. Наприклад, перший візит Леоніда Кравчука до Канади в 1991 році або його перша зустріч з В’ячеславом Чорноволом.

Редактор проекту – Ольга Кашпор, заступник директора департаменту новин «1+1 медіа», головний режисер ТСН – Алеся Коваленко, режисер монтажу – Олена Грицюк.

Як раніше повідмлялось, «Сьогодні» на телеканалі «Україна» до виборів готує спецпроект і розгортає студії по всьому світу, а телеканал NewsOne запускає марафон «Вибори-2019».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *