Зеленський: Потрібно зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну

Шоумен та кандидат в президенти України Володимир Зеленський розповів своє бачення шляхів реінтеграції окупованої частини Донбасу та прокоментував «залежність» від Коломойського.

Про це він сказав 22 березня у програмі «Інтерв’ю з кандидатом у президенти про головне» на ICTV.

«Я думаю, що нам потрібно розпочати інформаційну війну серйозну – і перемогти в ній. Люди, які сьогодні живуть на території окупованих Донецька і Луганська, повинні повернутися в поле розуміння, що вони українці. Що потрібно зробити? Потрібно зробити російськомовний потужний канал, який був б міжнародним, він мовив би на територію Криму, на територію Донецька та Луганська, на територію Європи, США та Ізраїлю. Який показував би прагматично і правильно реальні новини, реальне життя в Україні, що у нас відбувається. Ми б говорили про те, що, хлопці, вас обдурили», – зазначив Володимир Зеленський.

Такж він зауважив, що «Студія Квартал 95» має спільні з медіагрупою «1+1» права на низку продуктів, проте це не робить його залежним від власника «плюсів» Ігоря Коломойського.

«Ви знаєте, яка у нас ситуація, кому все канали належать. Всі великі інформаційні кити належать таким ось фінансовим китам. Це ж не означає, що всі люди, які працюють на цих каналах, – актори, продюсери, режисери, журналісти – вони що, не самостійні? Самостійні. У них контракти, вони працюють за певні гроші з цим підприємством. Хто господар цього підприємства – не повинно, за великим рахунком, нікого хвилювати. У всьому світі – те ж саме: якісь групи володіють якимись каналами. Так, звичайно, “Студія Квартал 95” виробляє багато продуктів, де у нас спільні з “плюсами” права. Спільні значить і з власником. Ми продаємо ці права, ми ділимо прибуток. Раніше, коли торгували, до 2014 року, з різними країнами СНД, включаючи Росію, – продавалися там «Свати», ми їх виробляли за українські гроші – гроші ми ділили. Це просто обставини цього ринку», – додав кандидат у президенти.

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що олігархи мають отримувати прибуток від каналів, щоб вони не втручалися у новинну політику телеканалів. На його думку, недопущення впливу олігархів на політику телеканалів має регулювати Національна рада з питань телерадіомовлення.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *