Прямий канал повідомив про смерть тигриці Тимошенко. Зоопарк спростовує

Прямий канал повідомив про смерть тигриці Тимошенко. Зоопарк спростовує

11:13,
15 Лютого 2019
14040

Прямий канал повідомив про смерть тигриці Тимошенко. Зоопарк спростовує

11:13,
15 Лютого 2019
14040
Прямий канал повідомив про смерть тигриці Тимошенко. Зоопарк спростовує
Прямий канал повідомив про смерть тигриці Тимошенко. Зоопарк спростовує
Автори:
14 лютого Прямий канал повідомив про смерть в окупованому Криму тигриці, яку дарували Юлії Тимошенко. У зоопарку «Детектору медіа» спростували цю інформацію.

Прямий канал в сюжеті програми «Репортер» розповів про смерть у ялтинському зоопарку «Казка» бенгальської тигриці-альбіноса Тигрюлі, яку у 2009 році подарували тодішньому прем’єр-міністру України і кандидату в президенти Юлії Тимошенко. Попередньою причиною смерті телеканал назвав вік тварини.

Цю інформацію від Прямого також поширили видання «Politeka», «Главком», «Деловая столица», «Comments.ua», «Depo.UA», канал ZIK тощо.

«Детектору медіа» спростували цю інформацію у двох джерелах. Зокрема, про неправдивість сюжету каналу нам сказала контролер зоопарку «Казка»: «Вперше про це чую. До цього нам вже дзвонили і питали, бо побачили інформацію в інтернеті. З Тигрюльою все добре, вона здорова і перебуває у «Казці», — зазначила вона.

«Детектор медіа» звернувся і до адміністрації парку левів «Тайган», який був відкритий у Білогорську власником парку «Казка» – Олегом Зубковим. Два зоопарки – це сімейний бізнес.

У «Тайгані» «Детектору медіа» також спростували інформацію про те, що нібито Тигрюля померла.

«Вона перебуває у «Казці», з нею усе добре», – сказали у парку.

Нагадаємо, тварину Юлії Тимошенко вручили організатори XI Всеукраїнського благодійного фестивалю «Чорноморські Ігри». Тоді Тимошенко сказала, що передає тигрицю до зоопарку «Казка» в Ялті і мала намір про неї особисто піклуватися. Крім того, прем’єрка називала тварину «щасливим талісманом» для країни.

Тигрюля стала одним із символів президентської кампанії Юлії Тимошенко у 2009-2010 роках. Білий колір був кольором її кампанії, а 2010 рік був роком білого тигра за китайським календарем.

Про смерть Тигрюлі ЗМІ вже повідомляли у січні 2010 року. Причиною смерті називали харчове отруєння. Але директор зоопарку Олег Зубков тоді спростував цю інформацію.

Зоопарк «Казка» було створено у 1995 році Олегом Зубковим. Зараз у парку, за даними його сайту, більше 100 видів тварин і пташок.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
comments.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду