ЦВК відмовила Савченко в реєстрації кандидатом у президенти

Позафракційний народний депутат Надія Савченко не подала у ЦВК документів, які підтверджують сплату застави, повідомляє «РБК-Україна». Також у ЦВК зазначили, що рішення партії про її висунення не скріплено печаткою. Із цих причин їй відмовили в реєстрації кандидатом у президенти.

7 лютого 2019 року Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом на вибори президента України позафракційному народному депутату Надії Савченко. Рішення ухвалили одноголосно.
У реєстрації Савченко відмовили через невідповідність документів. Вона не надала документів, що підтверджують сплату застави. Також у ЦВК зазначили, що рішення партії «Громадсько-політична платформа Надії Савченко» про її висунення не скріплено печаткою.
Також сьогодні ЦВК відмовила у реєстрації кандидатами у президенти колишньому нардепу від Партії регіонів Володимиру Олійнику, керівнику організації «Захист звичайних людей» Дмитру Павліченку та самовисуванцю Володимиру Кононенку.
Зараз Савченко перебуває в Лук’янівському СІЗО. За версією слідства, нардеп і глава «Офіцерського корпусу» Володимир Рубан планували «широкомасштабні терористичні атаки» в центрі Києва. Із цією метою вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків «ДНР» Олександром Захарченком. Савченко своєї провини не визнає.
26 січня 2019 року партія «Громадсько-політична платформа Надії Савченко» висунула Савченко кандидатом у президенти.
3 лютого 2019 року у ЦВК принесли документи для реєстрації Савченко кандидатом, але не надали документа про оплату застави в розмірі 2,5 млн грн.
Нагадаємо, Надію Савченко висунули в кандидати на посаду в президенти України.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *