На Луганщині розповсюджується газета з ознаками «чорного піару» – «Опора»

У містах Луганської області почали розповсюджувати газету, яка містить ознаки «чорного піару», спрямованого проти політиків всеукраїнського та обласного рівнів, повідомляє громадська мережа «Опора».

Випуск «Чесної газети» почали поширювати з 14 січня 2019 року, який надруковано у Краматорську Донецької області накладом у 25 тисяч примірників.

Один з центральних матеріалів випуску – стаття «Мастер перформанса и шантажа. Как «скотыняка» имидж перед выборами улучшает», ілюстрована фотографіями лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Крім того, у газеті розміщено інший матеріал – «Кровавая банда продолжает беспределить в Северодонецке», текст якої супроводжує фото лідера Луганського обласного осередку Радикальної партії  Григорія Пригеби.

Водночас, більшість матеріалів газети містить інформацію з елементами компромату на представників обласної організації «Опозиційного блоку».

В електронному державному реєстрі друкованих ЗМІ зазначено, що «Честная газета» зареєстрована у 2016 році. Засновником газети є Погребняк Катерина Олексіївна. За даними, які вдалося знайти «Опорі», Погребняк Катерина Олексіївна також з 11 жовтня 2016 року є керівником Благодійного Фонду Сергія Шахова. Засновником виступає народний депутат України  Шахов Сергій Володимирович,  очільник Луганської обласної організації партії «Наш край», обраний у 2016 році в окрузі Луганської області.

Зв’язатися зі засновником та головним редактором видання не вдалося через відсутність контактних даних.

Раніше у міськраді Світловодська на Кіровоградщині спостерігачі «Опори» зафіксували упаковку політичної газети «Слово Ляшка».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *