ЦВК оголосила про акредитацію журналістів на вибори президента

Розпочалася акредитація журналістів, працівників засобів масової інформації при Центральній виборчій комісії на період підготовки та проведення виборів Президента України 31 березня 2019 рокуЦВК оголосила про акредитацію журналістів на вибори президента
Про це йдеться у релізі ЦВК.

Акредитації на заходи в ЦВК підлягають усі журналісти, працівники українських і зарубіжних ЗМІ, в тому числі й технічний персонал телерадіокомпаній.

Для постійної акредитації (на період підготовки проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року) з виготовленням відповідних індивідуальних карток акредитації необхідно надіслати подання на ім’я голови Центральної виборчої комісії Сліпачук Т.В. на адресу: 01196, м. Київ, площа Лесі Українки, 1.

У поданні українського ЗМІ на бланку редакції за підписом керівника ЗМІ (або іншої уповноваженої особи) зазначаються:

його повне найменування;
дата і номер державної реєстрації;
адреса редакції;
адреса електронної пошти (за наявності);
прізвище, ім’я та по батькові журналіста(ів), працівника(ів) ЗМІ, стосовно якого(их) вноситься подання;
номери засобів зв’язку.
У поданні зарубіжного ЗМІ зазначаються:

повне найменування українською, англійською мовами та мовою країни походження;
адреса редакції;
номери засобів зв’язку кореспондентського пункту в Україні та адреса електронної пошти (за наявності);
прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) журналіста(ів), працівника(ів) ЗМІ, стосовно якого(их) вноситься подання.
У заявах журналіста, працівника українського або зарубіжного ЗМІ зазначаються:

прізвище, ім’я та по батькові;
адреса;
номер засобу зв’язку;
адреса електронної пошти (за наявності).
До заяви журналіста, працівника додаються копії паспорта та документа, що засвідчує його професійну належність (редакційне посвідчення, документ, виданий професійним об’єднанням журналістів, прес-карта).

Для прискорення виготовлення карток скановану копію подання можна надсилати на електронну пошту відділу взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Комісії: press@cvk.gov.ua, VyrvaVA@cvk.gov.ua, TereshukOV@cvk.gov.ua. Лист має бути підписаний керівником ЗМІ, паперова версія – засвідчена печаткою.

Контактні особи – Володимир Вирва (телефон: 286-80-71) та Олена Терещук (телефон: 256-82-80). Ситуативна акредитація (на окрему подію) можлива телефоном за вищезазначеними номерами.

Для безперешкодного пронесення до зали прес-центру ЦВК апаратури та обладнання, необхідних для організації прямого ефіру, необхідно заздалегідь подати заявку з переліком відповідної техніки.

Для розташування ПТС та іншої автомобільної техніки телеканалів на території двору ЦВК також необхідно подати заявку з переліком відповідної техніки до 22 березня 2019 року включно.

ЦВК інформує, що засідання Комісії, прес-конференції та брифінги за участю голови Центральної виборчої комісії, його заступників, секретаря і членів Комісії відбуватимуться у прес-центрі ЦВК (2 поверх) або у залі засідань Комісії (6 поверх) за адресою: площа Лесі Українки, 1.

Вхід журналістів, працівників ЗМІ до ЦВК здійснюється відповідно до карток акредитації та списків, завірених у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату Комісії, та обов’язкової наявності документа, що засвідчує особу. Аби потрапити до будівлі Комісії, слід пройти контроль на центральному під’їзді (вхід з площі Лесі Українки).

Під час контролю охорона перевіряє функціональні якості диктофонів, відеокамер та інших технічних засобів, необхідних для роботи.

«З огляду, що означені процедури займають певний час, просимо заздалегідь зʼявлятися для їх проходження, із врахуванням вимог статті 14 Регламенту Центральної виборчої комісії, відповідно до якої особи, які мають право бути присутніми на засіданні Комісії, допускаються до зали засідань до початку засідання та під час перерви», – зазначає відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.

Нагадаємо, Міжнародний аналітичний центр «Атлантична рада», Трансатлантична комісія з чесних виборів і Фонд Віктора Пінчука створили робочу групу для запобігання зовнішньому втручанню в українські вибори. Вони моніторитимуть втручання Росії та її кампанії з дезінформації.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *