Австрійський журналіст скаржиться на «переслідування медійників в Україні»

У Службі безпеки України його назвали російським пропагандистом і повідомили, що відмовили йому в акредитації в зону ООС.

Журналіст австрійського суспільного телерадіомовника ORF Крістіан Вершютц, який потрапив до списку «посіпак Кремля» в інтернеті, написав лист уряду Австрії зі скаргою на переслідування журналістів в Україні. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на австрійську газета Kronen Zeitung.

Зокрема, у своєму листі журналіст пише про те, що в Україні нібито «діють воєнізовані, ультранаціоналістичні групи, що погрожують журналістам, які висвітлюють з критичної точки зору політику керівництва України і які намагаються бути об’єктивними». Він заявив, що після потрапляння в список «посіпак Кремля» боїться за своє життя, закликав до видалення цього запису та в цілому до припинення «чіплянь» до нього з боку України.

«Посіпака – агент Кремля» – це OSINT проекту українського аналітичного центру «Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння».

Як йдеться у записі щодо Вершютца, в кінці липня 2018 року він оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому стверджував про «успіхи РФ в будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста»

«Віртуальна ідентичність дещо відрізняється від його телевізійного образу і характеризується тенденційністю у висвітленні подій в Україні. Наприклад, дуже забавляє, коли він без коментарів розміщує на своїй сторінці фейк від “Росія сьогодні”. Його віртуальні коментатори радісно розносять це по всьому німецькомовному інтернету і проклинають “нелюдську хунту», – йдеться у записі Вершютца.

У Службі безпеки України «Детектору медіа» повідомили, що пан Вершютц звертався до них по акредитацію для роботи в ООС, однак СБУ йому відмовила.

«Тому що він проросійський пропагандистІ звернення його (до уряду Австрії – ДМ) саме тому що він обслуговує Кремль», – пояснили в СБУ.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *