Зеленський вважає, що медіавласники не мають права впливати на редакційну політику новин

Художній керівник студії «Квартал 95», імовірний кандидат у Президенти України Володимир Зеленський вважає, що медіавласники, які володіють медіа, не мають права впливати на редакційну політику новин.

Про це він сказав в інтерв’ю Дмитрові Гордону.

«З приводу інформаційної політики. Я в цьому глибоко переконаний, що не можуть великі бізнес-структури, не важливо – олігархи вони чи ні – впливати на політику країни. Не можуть і не мають права вони мати своїх депутатів. Я вважаю, що про це треба домовлятися, і я вважаю, що потрібне – те, що я робив на «Інтері» – відокремити редакційну політику від бізнесу. Тобто вони не мають права впливати на редакційну політику новин. Так, це їхня приватна власність, ніхто не має права забрати цю приватну власність, канали тощо. Але впливати на новини, впливати на журналістику вони не повинні», – сказав він.

Він також додав, що потрібно по всіх трьох пунктах – легалізація капіталів, заборона на «своїх депутатів» і заборона на втручання в редакційну політику новин – підписати документ, угоду, причому публічно. І підписання має бути показано в ефірі «їхніх же телеканалів».

Нагадаємо, що в цьому ж інтерв’ю Володимир Зеленський розповів, як Віктор Янукович пропонував йому «100 мільйонів доларів» за лояльність.

Читайте також
Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *