Комітет виборців України повідомляє про випуск підробної газети «Люстратор Чернігівщини»

16 жовтня в Чернігові група невідомих осіб поширювала підробну газету «Люстратор Чернігівщини», у якій були опубліковані матеріали, спрямовані проти Комітету виборців України (КВУ). Про це йдеться у повідомленні КВУ.

«У газеті було оприлюднено наклепницький матеріал від імені неіснуючої громадської організації “Комітет виборців Чернігівщини” із матеріалами чорного піару проти окремих суб’єктів виборчого процесу», – заявляє організація.

КВУ зазначає, що у Чернігові діє лише один осередок КВУ, який має назву «Чернігівська обласна організація Комітету виборців України». Жодного відношення до поширення згаданої газети Чернігівський осередок КВУ не має. Голова цього відділення Володимир Андрійченко наразі несе службу в Збройних Силах України, офіційну позицію КВУ по Чернігову оприлюднює гендиректор КВУ Олексій Кошель.

Комітет виборців України вважає, що вихід публікації міг бути пов’язаний із нещодавньою критикою з боку КВУ діяльності міського голови та депутатів міськради. Напередодні виборів Чернігівська міська рада виділила 20 млн. грн. на одноразову допомогу для пенсіонерів. КВУ розцінив такі дії як використання адміністративного ресурсу та підкуп виборців.

КВУ звертається до керівництва МВС з вимогою негайно провести розслідування щодо поширення матеріалів чорного піару та спроб дискредитації Комітету виборців України.

Раніше, на проміжних виборах народного депутата в 205 окрузі, спостерігачі КВУ та міліція затримували невідомих осіб кримінальної зовнішності із підробними посвідченнями журналістів газети КВУ  «Точка зору».

Нагадаємо, «Опора» заявляє, що публікації комунального видання Чернігова «Чернігівські відомості» містять ознаки використання адмінресурсу.  Починаючи з вересня, газету почали роздавати в агітаційних наметах політичної партії «Наш край», кандидатом в мери від якої є діючій очільник Чернігова Олександр Соколов. До цього її можна було придбати лише у газетних кіосках. На противагу поодиноким статтям про інших учасників виборчих перегонів, інформаційні матеріали про пана Соколова переважають кількісно і розміщуються на перших сторінках видання.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *