У Маріуполі журналістів Громадського Донеччини не пустили на конференцію Жебрівського

23 вересня у Маріуполі Донецької області чоловіки у камуфляжі, які представилися охоронцями голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Жебрівського, не пропустили журналістів Громадського Донеччини на прес-конференцію голови ОДА. Причина – журналісти спізнилися на чотири хвилини. Про це повідомляє ІМІ.

Охоронці вказували журналістам на те, що останні запізнилися, і отримали наказ нікого не пропускати після 14 години. Також охоронці виявляли претензії до зовнішнього вигляду журналістів.

Як видно з відеосюжету, журналіст Громадського Донеччини Михайло Баган вказував на вибірковість перешкоджання, оскільки інше ЗМІ, за його словами, пропустили навіть з запізненням.

Баган також пояснював, що вони запізнилися лише на чотири хвилини на захід, який мав розпочатися о 14 годині. Сталося це через те, що вони супроводжували голову ОДА під час різніх заходів і переходили з однієї будівлі, де був Жебрівський, в іншу. Однак голова ОДА виїхав на автомобілі і почав свій захід раніше, ніж журналісти дісталися.

Крім того, до представників ЗМІ підійшов чоловік у цивільному та запропонував вийти для з’ясування відносин, однак після того, як журналісти увімкнули камеру, він залишив приміщення.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначає, що в даному випадку було перешкоджання журналістській діяльності.

«Мало місце очевидне перешкоджання журналістській діяльності. До того ж, судячи з розмови та ситуації, це було вибіркове перешкоджання саме щодо працівників одного ЗМІ. Невідомі люди у формі, що представилися охороною, без дійсних на те повноважень не допускали журналістів на відкритий захід, не посилаючись ні на жодну адекватну і можливу причину, крім запізнення та претензій до зовнішнього вигляду журналістів. Аані акредитації не вимагалося, ані пояснень щодо “режимності” заходу, оскільки його охороняли люди у формі – обидва варіанти, навіть, за умови озвучення також були б нікчемними», – пояснив юрист.

22 вересня у Дніпропетровську представники «Опозиційного блоку» кілька разів відмовлялижурналістам у допуску на партійні збори з висування кандидатів.

21 вересня у Бердянську Запорізької області представник політичної партії «Опозиційний блок»не пустив знімальну групу телеканалу «Юг» на партійну конференцію.

21 вересня у Запоріжжі журналістку «Точки Опори» Катерину Коротченко охорона не пустила до гуртожитку №23, де проходила конференція з висунення кандидатів до Запорізької міської ради представників місцевого осередку «Опозиційного блоку». Міліція відмовлялась виїжджати на порушення.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *