Спостерігачі «Опори» виявили матеріал з ознаками джинси в газеті «Вести»

У київській газеті «Вести» від 24 вересня 2015 року представниками Громадянської мережі ОПОРА була виявлена публікація під назвою «Выборы в Киеве: опытный управленец против боксера» з ознаками замовності. Про це йдеться на сайті ОПОРИ.

Матеріал присвячений рекламі потенційного кандидата на посаду столичного міського голови від партії «Наш Край» Володимира Макеєнка. У статті з позначкою «актуально» йдеться про плани «кандидата в мери» та екс-голови КМДА Володимира Макеєнка, які були ним озвучені на прес-конференції 22 вересня. Крім того, газета подає і думку експерта, який говорить про те, що у Володимира Макеєнка є високі шанси вийти у другий тур: «Киев может ждать сюрприз, когда мэром станет опытный управленец и хозяйственник».

Громадянська мережа ОПОРА наголошує на тому, що газета «Вести» за допомогою даного матеріалу маніпулює виборцями, адже на даний момент Володимир Макеєнко не є офіційно зареєстрованим кандидатом на посаду міського голови Києва. Можна лише говорити про його потенційну участь у виборчих змаганнях. Крім того, в даному випадку не можна говорити про «вихід» екс-голови КМДА у другий тур боротьби за «мерське крісло», не опираючись навіть на результати соціологічних досліджень, які теж мають бути оприлюднені відповідно до вимог закону.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *