У Миколаєві на конференцію партії «Наш Край» пускали лише комунальні ЗМІ

21 вересня у Миколаєві журналіста видання «Точка Опори» Дмитра Баштового не пустили на конференцію політичної партії «Наш Край», де проходило висування кандидатів по багатомандатному виборчому округу до Миколаївської міської ради. Разом з тим, організатори запросили представників комунальних ЗМІ. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайті ОПОРИ.

Конференція проходила о 17 годині на території заводу «Екватор». Але не всі мали однаково вільний доступ на данний захід. Зокрема, Дмитра Баштового не пустили на конференцію, заявивши, що він не акредитований. Але процедуру акредитації організатори пояснити не змогли.

На захід також прийшли журналісти інформаційних агенцій «Інше ТВ» та «Українська медіа група», які дізнались про проведення конференції під час засідання ТВК, оскільки їхнім редакціям політична партія про захід не повідомляла.

Як розповіла спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА журналіст УМГ Дар’я Ткаченко, організатори намагали не пропустити її, оскільки вона не мала акредитації, однак один з депутатів, побачивши, що назріває скандал, попросив організаторів пропустити її у залу. Разом з нею також зайшов і журналіст видання «Інше ТВ».

Разом з тим, на конференції безперешкодно знаходились представники комунальних ЗМІ, зокрема ті, засновниками якого є Миколаївська міська рада. Як вдалось дізнатись спостерігачам ОПОРИ, працівники телеканалу мали змогу акредитуватись, оскільки були повідомлені про дату, час та місце проведення політичного заходу.

Громадянська мережа ОПОРА вважає, що організатори конференції «Наш Край» упереджено ставляться до певних ЗМІ, чим порушують публічність та відкритість виборчого процесу, а саме пункт 4 статті 13 ЗУ «Про місцеві вибори», де зазначається, що всім представникам ЗМІ, незалежно від форми власності, гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи пов’язані з місцевими виборами.

Також ОПОРА зазначає, що частина 1 статті 26 Закону України «Про інформацію» передбачає, що усі дії,  пов’язані  з  акредитацією,  мають  ґрунтуватися на принципах   відкритості,   рівності,   справедливості   з    метою забезпечення  права  громадськості  на  одержання інформації через засоби масової інформації.

21 вересня у Бердянську Запорізької області представник політичної партії «Опозиційний блок» не пустив знімальну групу телеканалу «Юг» на партійну конференцію.

 

 

фото – topor.od.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *