До 25 вересня триває реєстрація журналістів на семінар по місцевим виборам

7 – 8 жовтня у Харкові пройде семінар для практикуючих журналістів щодо нововведень виборчого законодавства та висвітлення місцевих виборів 2015 року у ЗМІ. Про це повідомляє координатор проектів ОБСЄ в Україні.

Під час заходу учасники дізнаються про нову виборчу систему, обговорять професійні та етичні стандарти журналістики (проблематика «джинси» і цензури), передвиборну агітацію, права і обов’язки журналістів та доступ до інформації. Будуть розглянуті процедури голосування, підрахунку голосів та встановлення результатів місцевих виборів. Окрема увага буде приділена питанням відповідальності за порушення виборчого законодавства та безпеки журналістів. Наприкінці семінару учасники зможуть попрацювати у групах над практичними завданнями.

До участі у семінарі запрошуються журналісти, які працюють у ЗМІ у Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській чи Харківській області, у тому числі інформаційних агенціях та Інтернет – ЗМІ,  які мають намір та можливість висвітлювати виборчий процес у відповідному регіоні.

Щоб взяти участь в семінарі, потрібно до 25 вересня 2015 року заповнити анкету.

До участі у семінарі будуть відібрані 25 журналістів за критеріями досвіду, мотивації та відповідності наданих матеріалів Кодексу етики українського журналіста.

Координатор семінару: Наталія Слюсар, (095) 0024453, training.coordinator.kh@gmail.com.

Організатор семінару забезпечує учасників проживанням у готелі і харчуванням, а також, у разі потреби, відшкодовує транспортні витрати, пов’язані із подорожжю до Харкова.

Семінар проводиться в рамках проекту «Розбудова спроможності у проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців» Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Семінари також проходитимуть у Львові, Одесі, Києві та Дніпропетровську.

фото – nko/news

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *