На Тернопільщині голова виборчої комісії не пускала журналістку на засідання

8 вересня у місті Теребовля Тернопільської області журналістку видання «Точка опори» Тетяну Денис намагалася вигнати з першого засідання Теребовлянської районної виборчої комісії Тернопільської області голова ТВК Венерія Решетинська. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайт ОПОРИ.

Засідання комісії відбулося у приміщенні стадіону «Колос».

За словами журналістки, голова ТВК Венерія Решетинська була незадоволена присутністю журналістки.

«Голова комісії агресивним тоном намагалась доказати мені, що я не маю права перебувати в приміщенні виборчої комісії, поза як члени комісії не склали ще присяг і фактично комісія не є утвореною», – розповіла Денис. Проте, після кількаразового пояснення Тетяною Денис свого законного права бути присутньою на засіданні комісії, голова ТВК дозволила залишитися.

Нагадаємо, згідно ст. 27 пункт 9 Закону України «Про місцеві вибори», на засіданнях виборчих комісій, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми з додержанням вимог цього закону: представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).

Також відповідно до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» підпункт 2 частини другої ст.26 – «журналіст має право відвідувати державні органи влади, органи місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємства, установи та організації та бути прийнятим їх посадовими особами».

фото – zib.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *