Сьогодні редакції мають встановити розцінки на політичну агітацію

Відповідно до статті 57 Закону «Про місцеві вибори» редакції мають встановити розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації не пізніш, як за сорок днів до дня голосування, тобто до 14 вересня включно.

На відміну від попередніх виборчих перегонів, немає необхідності публікувати розцінки у ЗМІ. Встановити розцінки можна шляхом видання відповідного наказу на підприємстві.

Розцінки встановлюються у розмірі, який не може перевищувати середньоарифметичного значення ціни за комерційну рекламу за перші три квартали року, що передує року проведення чергових місцевих виборів. При цьому засоби масової інформації можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі. Розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації не можуть змінюватися протягом виборчого процесу. Засіб масової інформації не може надавати знижки чи встановлювати надбавки на оплату друкованої площі чи ефірного часу суб’єктам виборчого процесу.

Для отримання безкоштовних юридичних консультацій з питань участі ЗМІ у виборах можна звернутись до Гарячої лінії юридичних консультацій УАВПП.

Консультації надаються з 10:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю за тел. 044 425 57 87 та 050 415 34 24

В інший час звернутися по допомогу можна тут:

1) http://www.uapp.org/consulting_legal.htm

2) Або надіслати запити безпосередньо на електронну пошту: lawyer@uapp.org

фото – gruztech.net

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *