Кіровоградська міліція відмовилась порушувати справу за напад на журналіста «Гречки»

Кіровоградський МВ УМВС України в Кіровоградськиій області відмовився порушувати кримінальне провадження за заявою журналіста порталу «Гречка» Валерія Лебідя щодо нападу на нього 19 жовтня на агітзаході кандидата в депутати від Опозиційного блоку. Про це Лебідь повідомив ІМІ.

«Я написав заяву до міліції відразу по закінченню заходу. Про вчинення злочину за статтею 171 – перешкоджання журналістській діяльності. Хоча там і 168 (хуліганство) цілком годиться. Чекав зустрічі зі слідчим. Розмістив фото і відео за фактом перешкоджання на сайті», – розповідає Валерій Лебідь.

Минуло більше місяця, однак з приводу заяви слідчий журналісту не зателефонував.

«У середу (26 листопада – ред.) я був у міськвідділі міліції, там мені повідомили, що заяву до єдиного реєстру досудових розслідувань не вносили, а розписали на дільничого, лейтенанта міліції Сатибаєва Т.М.», – говорить Лебідь.

Як зауважує журналіст, п’ять днів знадобилося правоохоронцю, щоб з’ясувати всі обставини справи та прийти до висновку, що потреби у порушенні кримінального провадження немає.

Так, зокрема, журналісту надали висновок за результатами проведення перевірок, у якому зазначено: «В ході перевірки опитати та встановити осіб, які вчиняли вищезгаданий факт не представилось можливим в зв’язку з тим, що невідомі їх анкетні данні та місце мешкання. Також в ході перевірки було встановлено, що грубого порушення громадського порядку та спокою громадян не відбувалося».

Журналіст знову збирається звернутися до суду і пропонує очільнику обласної міліції поспілкуватися з дільничним та передати анкетні данні гастролера з філармонії лейтенанту.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня у Кіровограді на журналіста інтернет-ресурсу «Гречка» Валерія Лебідя напав невідомий чоловік, коли той знімав сутичку на зустрічі лідера Опозиційного блоку Сергія Ларіна з виборцями.

фото – korrespondent.netІМІ

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *