Чим може займатися міністерство інформації – для мене особисто питання – Вікторія Сюмар

У провладній коаліції активно дискутується питання створення міністерства інформації, але воно не може бути створене на базі Держкомтелерадіо, і чим воно буде займатися невідомо. Про це у коментарі «Телекритиці» заявила народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар.

«Мені відомо тільки те, що в провладній коаліції у декого є бажання створити міністерство інформації, це активно дискутується. Ще немає рішення, яким може бути формат такого міністерства. Ми не можемо його створити на базі Держкомлетерадіо, бо це – конституційний орган. І аби створити його таким чином, нам потрібно було б вносити зміни в конституцію. Чим це міністерство буде опікуватися – для мене особисто є велике питання. Адже в нашій країні зараз йде курс на роздержавлення. Навіщо нам такий державний орган, якщо у нас фактично немає державних ЗМІ? Я не думаю, що для координації газет “Голос України” та “Урядовий кур’єр”», – сказала вона.

На думку Сюмар, іномовлення має залишатися державним каналом. «Я вважаю, що іномовлення має бути державним каналом. Воно виражатиме позицію країни, яка доноситися закордон і це нормальна практика багатьох держав світу. Я думаю, ця концепція буде прямо залежати від можливостей отримати на це якесь фінансування в бюджеті на 2015 рік», – зазначила вона.

Раніше «Телекритика» повідомляла про плани влади створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, ТОВ «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine», який належить Національній телекомпанії України. Остання відповідно до закону про суспільне телебачення разом з Національною радіокомпанією України невдовзі має бути перетворена на Національну суспільну телерадіокомпанію України.

18 вересня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що до кінця року Нацбанк припинить фінансування БТБ, а майно каналу буде передано державному іномовнику.

7 листопада Кабінет Міністрів України визначив організаційно-правову форму майбутнього суспільного мовника як публічне акціонерне товариство (ПАТ). Постанова уряду має бути виконана в дуже стислі терміни.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *