У Херсоні на дільниці відмовилися реєструвати журналістів місцевих ЗМІ

У день позачергових парламентських виборів 26 жовтня у Херсоні на виборчій дільниці №743 (округ №182) виборча комісія відмовилася реєструвати журналістів від місцевих ЗМІ. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на херсонське інтернет-видання «Набережна».

Як повідомили очевидці, в якості мотиву для відмови голова комісії заявила, що зареєструватися журналістам потрібно було 25 жовтня.

За словами медіа-юриста Інституту масової інформації (ІМІ) Романа Головенка у ч. 3 ст. 34 Закону «Про вибори народних депутатів» передбачено право присутності журналіста на засіданні виборчої комісії без дозволу чи запрошення відповідної комісії.

«Закон не згадує про обов’язок журналіста реєструватися для присутності в приміщенні для голосування, тим більше заздалегідь, крім того, це може трактуватися як отримання дозволу», – пояснив пан Головенко.

Нагадаємо, 26 жовтня окружна виборча комісія №37 у Криворізькому районі на Дніпропетровщині  не пустила на засідання журналіста газети «Точка Опори» Олега Щербака та мобільну групу спостерігачів від громадської мережі «Опора».

На Буковині у представників газети «Правозахист Чернігів» на ОВК вимагали показати редакційне завдання та через його відсутність попросили покинути приміщення.

В Одесі не пустили знімальну групу 7-го каналу на виборчу дільницю та вимагали акредитацію Міноборони.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *