На Дніпропетровщині ОВК не пустила на своє засідання журналіста і спостерігачів

У день позачергових парламентських виборів 26 жовтня окружна виборча комісія №37 у Криворізькому районі на Дніпропетровщині  не пустила на засідання журналіста газети «Точка Опори» Олега Щербака та мобільну групу спостерігачів від громадської мережі «Опора». Про це повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ) прес-секретар ГМ «Опора» в Дніпропетроській області Анна Дзюра.

Пані Дзюра повідомила, що 24 жовтня на дільницю надійшли бюлетені, в яких в усіх помилково були проставлені номери лише однієї  дільниці, хоча на окрузі їх 146.

Спостерігачі та журналіст прибули аби перевірити, чи замінені некоректні бюлетені, як це мало відбутися за законом, проте на засідання їх не пустили.

«На засідання ОВК журналістів, спостерігачів та представників партій не пустили, посилаючись на ст.94, ніби у них закрите засідання і немає кворуму. Ми пишемо скарги і складаємо відповідні акти про порушення», – повідомила Анна Дзюра.

Нагадаємо, у день виборів 26 жовтня в Одесі не пустили знімальну групу 7-го каналу на виборчу дільницю №511336 виборчого округу №135 Приморського району, що розміщена у приміщенні Військового шпиталю.

Жодних обмежень для журналістів стосовно перебування на спецдільницях не передбачено. Про це сказала юрист Інститут розвитку регіональної преси Людмила Панкратова, коментуючи «Телекритиці» ситуацію з перешкоджанням знімальній групі 7-го каналу потрапити на виборчу дільницю військового шпиталю в Одесі.

«Вибори і ЗМІ»

Фото pocherk.in.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *