СБУ готова запобігати хакерським атакам на сервери ЦВК – Лубківський

Над забезпеченням безперебійного функціонування інформаційних систем Центрвиборчкому працюють спільні групи Служби безпеки України, ЦВК та Держспецзв’язку. Відповідну інформацію на сьогоднішньому брифінгу озвучив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський, повідомляє 5 канал.

Зі слів пана Лубківського, групи успішно впоралися із DDoS-атаками на сервер і  продовжуватимуть відстежуватимуть ситуацію та готові відбивати напади у першу ніч після виборів.

«Ми забезпечили безперебійне функціонування інформаційних систем ЦВК. Спільні групи СБУ, ЦВК та Держспецзв’язку і далі пильнують, аби не сталося збоїв регіональних сегментів системи «Вибори». Поки що збоїв у цій системі ми не фіксували. Що стосується DDoS-атак, то з ними ми справилися», – повідомив Маркіян Лубківський.

Він зазначив, що більшість таких атак були не тільки з Україні, але і з сусідніх країн.

«DDoS-атаки були і з сусідніх країн, і внутрішні. Але географію я давати сьогодні не буду», – повідомив Лубківський. За словами радника голови СБУ,  усі заяви про припинення роботи серверів ЦВК та проблеми з роботою серверів в різних округах були «інформаційними вкидуваннями» і не відповідають дійсності.

«Ми не одноразово мали справу з провокацією в інформаційному полі, і, як правило, виконавці знаходились на території України. Це були, як правило, наші громадяни, а керувались вони із-з кордону, зокрема із Російської Федерації», – зазначив Лубківський.

Нагадаємо, раніше голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський заявив, що поширені низкою ЗМІ повідомлення про злам офіційного веб-сайту ЦВК не відповідають дійсності.

«Вибори та ЗМІ»

«Вибори та ЗМІ»

фото – vibori.in.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *