На Кіровоградщині розбили машину Лещенка, Найєма і Заліщук. Ніхто не постраждав. ОНОВЛЕНО

У Кіровоградській області на окрузі №102 з центром у Знам’янці здійснено напад на авто, в якому пересувалися кандидати в нардепи Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Мустафа Найєм. Про це йдеться на «Українській правді».

Напад на машину стався біля готельного комплексу «Орлине гніздо», напали шестеро осіб. Внаслідок нападу камінням повністю розбито автівку. «Напад здійснено поруч із  виборчою дільницею, де було виявлено підкуп виборців на користь Олеся Довгого», – повідомили активісти.

У коментарі «Телекритиці» Сергій Лещенко повідомив, що наразі ніхто з людей, які їхали в машині, не постраждав. «Машина вся завалена розбитим склом, ми пишемо заяву в міліцію», – сказав Сергій.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати напад на кандидатів у депутати з його списку в Кіровоградській області.

Раніше на своїй сторінці у Facebook Сергій Лещенко написав, що продовжується епопея на виборчій дільниці 350230 у селі Казарня, де вони «накрили карусель на користь Довгого». «Директорка клубу, яка підкуповувала виборців за Довгого, і яку тепер опитує міліціонер, встигла подзвонити координаторам Довгого. На дільницю під’їжджають люди Довгого з посвідченнями… журналістів газети “Світловодськ-Інформ”. Саме ця газета була головним агітаційним аркушем Довгого в 102 окрузі», – зазначив Лещенко.

Редактор газети приватної газети «Світловодськ-Інформ» (наклад 1800 примірників) Віталій Асауленко у коментарі «Телекритиці» підтвердив факт видачі посвідчень редакції позаштатним кореспондентам. «Так, ми видали посвідчення людям, які будуть стежити за прозорістю виборів. Але не тільки людям Довгого, а й від Батьківщини”, “Свободи”. Усього десь 20 чи 30 посвідчень. Щодо того, що наша газета агітувала тільки за Довгого, то це неправда. У нас були матеріали і проти Довгого», – сказав пан Віталій.

На уточнююче запитання скільки у штаті газети працівників, і чи будуть всі, кому видано журналістські посвідчення дописувати до видання, редактор відповів, що у штаті працює четверо осіб, а позаштатні будуть писати, якщо виявлять порушення під час виборів. На його думку, видавши таку кількість посвідчень, він не порушив законодавство.

Нагадаємо,  Комісія з журналістської етики неодноразово закликала ЗМІ не видавати стороннім особам (які не здійснюють журналістську діяльність) редакційні посвідчення.

«Вибори та ЗМІ»

Фото: Сергія Лещенка

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *