На парламентських виборах відбудеться щонайменше три екзит-поли

На позачергових парламентських виборах в України відбудеться як мінімум три екзит-поли, результати якого буде оголошено в ефірі телеканалу «Інтер».

Про це йдеться на сайті «Українська правда».

Зокрема 26 жовтня в Україні буде проведено міжнародний екзит-пол (опитування виборців на виході з виборчої дільниці). Результати будуть оголошені в інформаційному агентстві УНІАН одразу ж після закриття виборчих дільниць. Організаторами екзит-полу є 4 партнери: Уряд Канади, Соціологічна група «Рейтинг» (Rating Group Ukraine) – компанія з дослідження громадської думки (Україна), Baltic Surveys/The Gallup Organization – компанія з дослідження громадської думки (Вільнюс), за підтримки Міжнародного Республіканського Інституту (The International Republican
Institute – IRI). Екзит-пол буде проводитися у всіх регіонах України, крім Криму.

Також відомо про проведення Національного екзит-полу, який здійснять три соціологічні служби: Фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова.

Крім раніше оголошених на виході із виборчих дільниць пройде також опитування «Україна. Парламентські вибори-2014». Його проведуть Центр «Соціальний моніторинг» та Український інститут соціальних досліджень ім. А. Яременко на замовлення українського загальнонаціонального телеканалу «Інтер». Організатори планують опитати 26 жовтня близько 20 тис. виборців на 400 виборчих дільницях. Результати також будуть оприлюднені о 20:00 у прес-центрі Інформаційного агентства «Українські Новини».

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *