«Рабинович-ТВ» обурений спробами прибрати з ефіру програми «Савік Шустер студія» і готовий їх транслювати

Телеканал «Рабинович-ТВ» обурений спробами утисків свободи слова, пов’язаними з прагненням прибрати з ефіру програми «Савік Шустер Студія». Про це йдеться в заяві власника каналу Вадима Рабиновича.

«Ці програми можуть подобатися або не подобатися, але вони – програми реального прямого ефіру – є запорукою існування в ЗМІ полярних думок, різних поглядів, протилежних точок зору. Це і є суть свободи слова, яку, в тому числі, зобов’язане забезпечувати своїм громадянам будь-яка демократична держава. Ми висловлюємо слова солідарності Савіку Шустеру та заявляємо: телеканал “Рабинович-ТВ” готовий представити свої можливості для додаткового транслювання (а воно ведеться як по супутниках, так і в кабельних мережах “Волі-кабель” і “Тріолан”) для трансляції програм “Савік Шустер Студія” в прямому ефірі. Закликаємо й інші телеканали наслідувати наш приклад заради підтримки свободи слова!», – заявив Рабинович та журналістський колектив телеканалу «Рабинович-ТВ».
Нагадаємо, 3 жовтня під час випуску «Шустер live» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія «починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня». Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого «шантажем в прямому ефірі» і зазначив, що з 6 жовтня програми «Шустер live», «Слідство.інфо», «Про головне» та «Національні дебати» дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж відповідно до закону «Про вибори». Згідно з ним НТКУ зобов’язана розпочати розміщувати в ефірі рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради.

Раніше, сайт «Вибори та ЗМІ» повідомляв про те, що Вадим Рабинович став кандидатом в народні депутати від «Опозиційного блоку» № 4.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *