Вищий адмінсуд дозволив Хорошковському йти на вибори

Вищий адміністративний суд України дозволив колишньому керівнику СБУ генералу Валерію Хорошковському (який не проживав в Україні останні роки) балотуватися до Верховної Ради. Про це на своїй сторінці у Facebook написав кандидат у народні депутати Сергій Лещенко, який разом з колегами подавав позов про недопустимість участі Хорошковського у виборах. Про це йдеться на сайт 5-го каналу.
«Ми програли Вищий адмінсуд, який пустив Хорошковського на вибори. Коментарів поки немає, тільки розпач», – написав Лещенко.

«Хорошковського пустять на вибори, незважаючи на підробку документів. Будемо подавати в прокуратуру, протестуємо тепер Ярему», – написав Лещенко у Twitter.
Нагадаємо, Валерій Хорошковський зареєстрований кандидатом в народні депутати від партії «Сильна Україна». Як відомо, 30 вересня суд відхилив позов щодо неправомірності дій ЦВК, яка зареєструвала кандидатом у народні депутати Валерія Хорошковського, який впродовж 1 року і 9 місяців не перебував на території України.
Екс-глава СБУ був відсутній в Україні з 28 грудня 2012 року по 21 вересня 2014 року, що є підставою для заборони участі у виборах. Проте він приніс до суду документи про начебто те, що був у відрядженні та лікування за кордоном. За словами позивачів, ці документи є фіктивними.

«Вибори та ЗМІ»

Фото 5-го  канала

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *