НТКУ надасть майданчики для передвиборчої агітації на чотирьох своїх телеканалах

Національна телекомпанія України надасть для передвиборчої агітації ефіри чотирьох своїх телеканалів – Першого національного, «Першого Т2», «Першого Ukraine» і україномовної версії Euronews. Для цього в НТКУ розробили два спецпроекти, які будуть оприлюднені в найближчі дні. Іншу ж інформацію про кандидатів-мажоритарників чи політичні партії можна буде побачити в ефірах у спеціальних рекламних блоків, повідомляє прес-служба НТКУ.

Керівництво НТКУ заявляє, що прихованої реклами та замовних сюжетів в ефірі не буде. «На наших телеканалах ви не побачите політичної реклами ані в новинах, ані в уже наявних програмах. Будь-яка проплачена політична реклама буде виходити з плашкою “передвиборна агітація”», – заявив генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Також повідомляється, що вартість політичної реклами на Першому національному залишатиметься однаковою і в будні, і у вихідні. Крім того, під час розміщення реклами на Першому Національному вона одночасно транслюватиметься і на телеканалі «Перший Т2».

«Майданчик Першого національного викликав найбільший інтерес для політичної агітації, оскільки телеканал має найбільше аналогове покриття в Україні. Тим більш вигідною наша пропозиція буде для рекламодавців, бо ми синхронізуємо вихід інформації на двох телеканалах. Тобто, за одну ціну – у середньому 4 645 грн за хвилину, інформація з’явиться і в аналогу, і в цифрі: на Першому національному та “Першому Т2”», – зазначив перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Лієв.

Ціна ж політичної агітації на супутниковому каналі «Першому Ukraine» та українськомовній версії Euronews становитиме 153 грн за хвилину. «Ми не впливаємо на контент Euronews, але оскільки оплачуємо його технічний сигнал, то маємо право розміщувати до однієї години реклами на добу в україномовну версію. Тому можемо забезпечити політикам можливість розповісти про себе і в ефірі цього телеканалу», – повідомив Олександр Лієв.

Нагадаємо, раніше НТКУ та три канали «Українського радіо» оприлюднили розцінки вартості одиниці ефірного часу для розміщення рекламних матеріалів для проведення передвиборчої агітації на дострокові вибори народних депутатів України. Зокрема, на Першому національному (аналогове ефірне, супутникове та цифрове мовлення) максимальна вартість секунди з 19.00-23.00 – 138,95 грн, мінімальна 01.20-06.00 – 13,44 грн. На українській версії телеканалу Euronews максимальна вартість секунди 18.00-24.00 – 4,08, мінімальна весь інший час доби – 2,04 грн.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *