Свобода ЗМІ була істотно підірвана на сході – міжнародні спостерігачі

Свобода ЗМІ була істотно підірвана у східних регіонах, де журналісти зазнавали погроз та переслідувань під час передвиборчої кампанії. Про це йшлося на прес-конференції представників Місії зі спостереження за виборами, що відбулася 26 травня в столичному Будинку вчителя.

Позитивними ініціативами спостерігачі визнали трансляцію дебатів між усіма кандидатами на державному телебаченні та прийняття закону, згідно з яким державне телебачення перетворюється на суспільного мовника.

Водночас, на конференції було відзначено обмежене висвітлення кампанії кандидатів, зосередження лише на кількох з них. «Українське медіасередовище є різноманітним, але брак незалежності медіа від політичних або корпоративних інтересів часто впливає на редакційну політику», – зазначили спостерігачі.  Припинення трансляції начебто пропаганди деякими каналами, хоча і не мали безпосереднього впливу на вибори, на думку спостерігачів, стало небажаним обмеженням.

Довідка:

Місія зі спостереження за виборами – це спільний проект Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (ОБСЄ/БДІПЛ), Парламентської асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ), Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Європейського парламенту (ЄП) та Парламентської асамблеї НАТО (ПА НАТО).

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *