ЦВК акредитувало 925 представників іноземних ЗМІ, 346 з них – від Росії

Для роботи у Центральній виборчій комісії станом на 25 травня було акредитовано 1624 представники ЗМІ від 258 медіа. Про це сайту «Вибори і ЗМІ» повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

Зокрема, було акредитовано від 92 вітчизняних ЗМІ 699 журналістів, операторів і фотокореспондентів, та 925 медійників від 166 ЗМІ 38 держав.

Таким чином, від 37 держав при ЦВК акредитовано 579 медійників, а від однієї Росії – 346.

За словами пана Хівренка, для роботи на виборчих дільницях відповідно до п. 9 ст. 28 Закону України «Про вибори Президента України» На засіданнях виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні результатів голосування, на виборчій дільниці в день виборів чи в день повторного голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії серед інших і представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації). А для роботи в приміщенні ЦВК відповідно до регламенту Комісії потрібна акредитація. Але згідно з положенням про акредитація в ЦВК процедура надзвичайно проста, зазначив Костянтин Хівренко.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *