На президентських виборах проведуть Національний екзит-пол

25 травня 2014 року, у день виборів Президента України, Консорціум «Національний екзит-пол’2014», до якого входять Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, проведуть Національний екзит-пол’2014.  Про це повідомляє сайт, присвячений проекту.

Опитати планують 17 тисяч виборців на 400 виборчих дільницях. Для проведення екзит-полу буде залучено 1000 інтерв’юерів. Респонденти на виході з дільниць анонімно заповнюватимуть анкету, де буде питання “За кого ви проголосували?”

Результати опитування будуть представлені в загальнонаціональному масштабі та в розрізі чотирьох регіонів.

Західний регіон — Закарпатська, Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області;

Центральний регіон — Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області та місто Київ;

Південний регіон — Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька і Дніпропетровська області;

Східний регіон — Харківська, Донецька і Луганська області.

Виходячи з досвіду попередніх опитувань за такою методикою, соціологи припускають, що помилка вибірки не перевищить 2.5% для лідерів і буде в межах 0.5–1% для інших кандидатів.

Попередні результати екзит-полу оприлюднять в агенції “Укрінформ” 25 травня о 20 годині. Оновлені результати оприлюднять о 23 годині.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *