Телекомпанія «V-tv» запевняє: ролики програми «Останнє попередження» проплачені, але правдиві

«V-ТВ» визнає, що ролики програми «Останнє попередження», які компрометували лідерів опозиції, були проплачені, але заперечує, що вони наклепницькі, – пише «Українська правда».

Про це йдеться в матеріалі, надісланому телекомпанією «Українській правді» у відповідь на статтю Ірини Чулівської «”Останнє попередження» V-tv». За твердженням телекомпанії, Чулівська спиралася на «чутки та плітки», а не на документи і докази.

«Усі ролики V-ТВ «Останнє попередження», що транслювалися у період передвиборчої кампанії, виходили в ефір із відповідним маркуванням – «Передвиборча агітація», зі своєї кишені оплачувала кандидат у депутати по 220-у округу в Подільському районі Києва Ганна Федорченко – голова Молодіжної партії України», –  підтверджує компанія і додає, що у цих роликах розказано правду.

Водночас, «V-tv» заперечує, що журналісти «V-ТВ» чи порталу «Право на правду» причетні до відео про те, що опозиціонерам пропонували 5 мільйонів доларів «на революцію», і що ці матеріали – «провокація».

Щодо фільму «Адов Ад» про «дніпропетровських терористів» телекомпанія запевняє, що «усі дані… все, що було (нею) використано для фільму – це заздалегідь оприлюднені матеріали самими слідчими органами на різноманітних офіційних прес-конференціях» і «жодного особистого домислу журналістів у документальному відео “Адов Ад” немає».

«Справжніх фактів, які би засвідчували наклепницьку діяльність «V-ТВ» Ірина просто не змогла знайти. Усе, що можна назвати благеньким компроматом у змісті її публікації – інформація про нібито існуючого «працедавця», що пропонує гроші за написання коментарів під різноманітними публікаціями в інтернеті, що возвеличували б діючу владу та принижували опозицію», –  йдеться у листі телекомпанії.

На запитання про те, хто є спонсором проекту «Останнє попередження» компанія зазначає: «Від самого початку нам допомагає голова громадського об’єднання “Право” Віктор Андрєєв».

У своїй статті Чулівська писала, що програма «Останнє попередження» подавала в ефір замість «розслідувань» антирекламу щодо «Арсенія Яценюка та Віталія Кличка, і опозиції загалом», а на Першому національному все робилося так, «щоб глядач сприймав «Останнє попередження» як продовження новин».

Автор підрахувала, що згідно з розцінками на рекламу Першого національного 20 роликів обійшлися Федорченко «більш ніж у мільйон гривень». При цьому, за минулий рік Федорченко задекларувала дохід у 28 202 гривні, ще майже 54 тисячі вона отримала за межами України, тоді як на передвиборчу кампанію лише на Першому національному вона мала витратити не менше 1,5 мільйони гривень.

Нагадуємо, що 2 жовтня на Першому національному вийшов перший ролик «Останнього попередження», в якому очорнювалася Об’єднана опозиція. Пізніше було показано подібний ролик і про Віталія Кличка, а 18 жовтня в ефір вийшла стрічка «Адо ад», в якій опозицію пов’язували з терористичними вибухами в Дніпропетровську.

Фото – pravo-kiev.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *