Маніпулятивний сюжет про події у Первомайську видалили з сайту ICTV

Ведучий програми «Надзвичайні новини» Костянтин Стогній каже, що на сайті його й не було.

Сюжет програми «Надзвичайні новини» на каналі ICTV про події на 132-й ОВК у Первомайську Миколаївської області, про маніпулятивний зміст якого написала блогер Вікторія Олейник, зник з сайту проекту та був вирізаний із запису повного випуску програми.

У програмі за 7 листопада, яка завантажена на сайт проекту, сюжету про Первомайськ немає, а тривалість самого випуску складає 39 хвилин і 53 секунди.

А ось у записі програми, що зберігся на Youtube, тривалість випуску довша – 42 хвилини і 30 секунд, а згаданий матеріал таки є (на відео – 8:30 хв).

У коментарі «Телекритиці» ведучий програми Костянтин Стогній сказав, що на сайт викладаються лише найбільш резонансні сюжети, тож цілком можливо, що цей просто не потрапив до їх числа.

«Ми виставляємо на сайт приблизно двадцять відсотків сюжетів. Ми не ведемо повного архіву. Все виставляється в автоматичному режимі – або найбільш рейтингові, або найбільш ті, які нам треба виставити. Сайт живе окремим життям», –  повідомив він.

Ми переглянули останні випуски «Надзвичайних новин» і порівняли їх з підбіркою сюжетів, завантажених на сайт проекту – виявилося, що усі матеріали, які входять до програми, з’являються і на сайті.

Нагадуємо, що 7 листопада у програмі «Надзвичайні новини» вийшов маніпулятивний сюжет про події на 132-й ОВК в Первомайську Миколаївської області. Ведучий програми Костянтин Стогній у коментарі «Телекритиці» заявив, що автори сюжету передали тільки факти і нічого більше, тож ніякої маніпулятивності у матеріалі він не вбачає.

Фото – mnenie-ua.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *