Директор «Візиту» вважає, що канал не порушував права кандидата в нардепи

Директор телекомпанії «Візит» Олександр Мельник заявляє, що не бачив рішення адміністративного суду, яким призупинено ліцензію на мовлення компанії у Кременчуці до кінця виборчого процесу.

За його словами представники телекомпанії не змогли взяти участь у судовому засіданні, оскільки отримали повідомлення про це за півтори до його початку та не мали змогу за цей час доїхати з Кременчука до Харкова.

Втім він наголосив, що може коментувати суд першої інстанції.

Як вже повідомляла «Телекритика», кандидат у народні депутати – самовисуванець Юрій Шаповал, який  за інформацією ЦВК виграв вибори у представника Партії регіонів Олега Надоші і кандидата від об’єднаної опозиції Віктора Тарана, звернувся до суду і просив визнати незаконними дії телекомпанії «Візит», яка 23 і 25 жовтня припинила показувати його агітаційні програми, хоча за них кандидат у депутати вже заплатив. Автозаводський райсуд Кременчука визнав дії телекомпанії «Візит» незаконними і прийняв рішення, що зобов’язує «Візит» повернути Юрію Шаповалу гроші, заплачені за ефір, який не відбувся.

За словами Олександра Мельника, за два тижні до початку виборної компанії, кандидати почали купувати ефірний час телекомпанії.

«Зокрема, це були Олег Надоша та Юрій Шаповал. І у цих ефірах вже перетнули будь-які моральні межі: почали озвучувати хто з ким спить, для чого, і по чому. вони приносили з собою питання і просив наших журналістів їх задавати. Однак мої журналісти відмовились це робити. І кандидати взяли з собою колишніх співробітниць нашої телекомпанії, які ставили їм питання. Щоб зупинити цей бруд, ми з редакційною радою прийняли рішення оголошувати  хто платить гроші за цей ефір. Тоді вони самі перестали ходити на ці прямі ефірі, а натомість були  оратори, які за кошти говорили все що завгодно. Ми закликали їх до толерантності і просили не оприлюднювати завідомо неправдиві відомості про інших кандидатів», – сказав пан Мельник.  Окрім цього директор «Візиту» наголошує, що  кошти кандидатам за ту агітацію, яка не вийшла в ефір, телекомпанія повернула ще до рішення суду.

За його словами,  представники позивача також привели п’ять свідків, які наголошували, що телеканал показував програму рекламного змісту про одного з кандидатів – представника Партії регіонів Олега Надоші. «Однак це був фільм про мерів міста. І Олег Надоша 1998-1999 роках був мером міста. у програмі не має ніяких  закликів чи агітації за того чи іншого кандидата», – додав він.

Нагадаємо, після рішення Автозаводського райсуду Кременчука обидві сторони  оскаржили його у апеляційній інстанції. За інформацією видання «Обком», 31 жовтня Харківський апеляційний адміністративний суд призупинив ліцензію на мовлення телекомпанії «Візит» у Кременчуці до кінця виборчого процесу.

Фото – donbass.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *