Журналісти каналу «Кіровоград» заявляють, що їх силоміць утримували у штабі опозиційного кандидата

Журналісти  програми «Погляд» на каналі «Кіровоград» (Кіровоградське ОДТРК) документально зафіксували дії Табалова Олександра Миколайовича (№ 49 виборчого списку політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») та його штабу з ознаками: підкупу виборців; фальсифікації  виборчих документів; спотворення даних державного реєстру виборців; перешкоджання здійсненню виборчого права; незаконного збору та оприлюднення персональних даних громадян тощо. Про це йдеться в сюжеті програми «Погляд».

Дізнавшись про те, що докази злочинної діяльності штабу Олександра Табалова зафіксовано документально, працівники штабу, за словами журналістів, примусово півтори години утримували знімальну групу (журналіста Кирила Ющишена та відеооператора Івана Фоміченка) у приміщенні, намагались забрати їх відеокамеру та касети, застосовуючи силу.

Олександр Табалов, який хотів забрати камеру, мотивував свої дії тим, що журналісти без дозволу знімали на приватній території, яка знаходиться у корпоративній власності, а саме у штабі Об’єднаної опозиції. Хоча, за словами журналістів, ніяких табличок про те, що це штаб, на будівлі не було.

На місце події виїхала ще одна знімальна група Кіровоградської ОДТРК. Журналістів, яких утримували силоміць, випустили після того, як втрутилося керівництво обласної міліції. Журналіст Кирило Ющишен написав заяву в міліцію з проханням порушити кримінальну справу за те, що його утримували в приміщенні проти його волі.

Прес-секретар Кіровоградського осередку ВО «Батьківщина» Лариса Здір у коментарі «Телекритиці» повідомила, що все це провокація. «Ми ніколи цього не робили і не робитимемо. Усе в чому звинувачують, нашій політичній силі не притаманне. Усі ці заяви – нахабна провокація», – сказала пані Лариса. За її словами,  в регіональному штабі партії наразі готують офіційну заяву з приводу цих звинувачень.

Фото – twitter.com

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *