ЦВК та ОБСЄ запустили навчальний інформаційний ресурс для членів виборчих комісій

17 жовтня розпочав роботу новий навчальний інформаційний ресурс «Виборком» (www.vyborkom.org) для членів виборчих комісій, що працюватимуть на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Ресурс створено Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно із ЦВК.

На веб-сайті розміщено інформацію про виборчі процедури: правові рекомендації щодо застосування законодавства про вибори народних депутатів України, форми документів виборчих комісій та приклади їх заповнення, законодавство України про вибори, постанови ЦВК, інші нормативні акти.

Інформаційний ресурс також містить мультимедійні матеріали (блок-схеми, анімації, відео), які ілюструють процедури застосування виборчого законодавства.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусинова висловила сподівання, що робота, проведена спільно із ЦВК, «стане першим кроком до запровадження в Україні сучасних інформаційних технологій у сфері підготовки членів виборчих комісій».

За словами члена ЦВК Олександра Чупахіна, цей проект стане початковим, але важливим елементом системи формування базових знань організаторів виборчого процесу. ЦВК розраховує, що ресурс стане основою однієї зі складових системи навчання претендентів на посади голів, заступників голів та секретарів окружних виборчих комісій. Адже, відповідно до закону «Про вибори народних депутатів України», з 1 січня 2013 року на ці посади можуть бути призначені лише особи, які пройшли таке навчання.

Інформаційний ресурс створено рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні, спрямованого на підтримку Центральної виборчої комісії України у підвищенні обізнаності українських виборців напередодні виборів та розвитку потенціалу для проведення навчання членів виборчих комісій. Даний проект реалізується за підтримки Канадського агентства з міжнародного розвитку та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Фото – pravda.lutsk.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *