Нацрада зафіксувала близько 150 ознак порушень виборчого законодавства

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала близько 150 фактів, що мають ознаки порушень виборчого законодавства. Про це під час чату на «Телекритиці» повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

«У нас зафіксовано близько 150 фактів, які мають ознаки, підкреслюю, ознаки порушень виборчого законодавства. Бо встановити є чи ні порушення може тільки суд чи Національна рада після своєї перевірки. Перевірки, як відомо, скасовані на час передвиборчої кампанії», – повідомив пан Манжосов.

Значна кількість ознак порушень, яка зафіксована Нацрадою, стосується більше за все місцевих і регіональних мовників, уточнив пан Манжосов.

Найбільші порушення виборчого процесу, які в компетенції Національної ради, – це перевищення рекламної квоти, невідокремлення політичної реклами чи агітації, оголошення з порушеннями результатів соціологічних досліджень. «Якщо у якихось компаній такі порушення будуть виявлені як системні, ми призначимо позапланові перевірки їх у листопаді», – додав голова Нацради.

За результатами перевірок Нацрада може застосувати санкцію «оголошення попередження». Якщо у компанії таких санкцій кілька, тоді регулятор може звертатися до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Фото – forsmi.ru

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *