25 жовтня суд розгляне позов Королевської проти Демініціатив і КМІСу

Соціологічні служби КМІС та «Демократичні ініціативи» отримали позовні заяви від партії Наталії Королевської, в яких остання вимагає спростування інформації щодо низьких рейтингів «України – Вперед!».

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила директор фонду Ірина Бекешкіна.

«Тільки що прийшов позов до суду від Королевської, який відбудеться 25 жовтня 2012 року о 15.00 у Господарському суді Києва (вул. Хмельницького, 44-б, зал судових засідань №10). Формулювання – “про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації”… Відповідачами у справі визначено “Демократичні ініціативи” та Київський міжнародний Інститут соціології. Суддя – Марченко О. В. Цікаво, наскільки оперативно був розглянутий позов Королевської – поданий 11 жовтня, а 12 вже ухвалене рішення про провадження справи і відіслане нам.  Що така швидкість загалом характерна для Господарського суду? Хто знає?.. Ну що ж – доведеться доводити, що ми не верблюди…»,  – написала Бекешкіна.

У коментарі «Виборам та ЗМІ» Ірина Бекешкіна зазначила, що пропонувала Наталії Королевській відразу опісля її заяви про намір подавати до суду показати анкети, за якими проводилося опитування і всю необхідну документацію, яка б підтвердила, що дослідження було організовано згідно усіх правил та методичних вказівок, а його результати є достовірними. Проте, Королевська відмовилася від цієї пропозиції.

Соціологічна асоціація України засудила позов Королевської і назвала його спробою обмеження наукової думки в Україні.

Нагадуємо, що протягом травня-вересня у ряді ЗМІ з’являлися результати соціологічних опитувань маловідомих компаній, відповідно до яких партія «Україна – вперед!» набирає 6 і більше відсотків голосів на виборах.

Фото – anphapetrol.com

Print Friendly, PDF & Email