МВС розказало українцям, скільки можна відсидіти за участь у фальсифікації виборів

На замовлення Міністерства внутрішніх справ України створено рекламний ролик  «Не продавай свій голос». У ньому виборців застерігають від  «легких грошей, які їм будуть пропонувати заробити на виборах».

У ролику розповідають про можливі способи фальсифікації результатів виборів і пояснюють, яку відповідальність за доручення до них можуть понести громадяни України. Так, за голосування в окрузі, де людина раніше ніколи не була зареєстрована, можна отримати покарання до 5 років обмеження волі.  За кількаразове голосування або голосування за паспортом іншої людини, а також винесення чистого бюлетеня поза межі дільниці – до 3 років обмеження волі.

«Можливо ті, хто схиляє тебе порушити закон, і пройдуть у Верховну Раду України, а ти залишишся один на один із відповідальністю», – застерігає голос за кадром.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • А де ж відповідальність членів ТВД за фальсифікації під час підрахунку голосів? Законом не передбачена така відповідальність, партія влади, яка представляє більшісить у парламенті, у новій редакції закону про вибори таку норму вилучила, щоб своїх людей не підставляти під кримінал. Оце вам і вся правда про фальсифікації. А по-друге, факт фальсифікації в суді потрібно ще буде доказати, а враховуючи те, що сьогодні суди для влади є кишеньковими, то і відповідно жодного рішення, при оскарженні результатів виборів опозицією, особливо перерахунку голосів на тій чи іншій ТВД, не буде підтримано, тобто буде відмовлено. І скаржіться хоть куди завгодно, а волевиявлення народу буде викривлене владою на свою користь. Бандюки так просто влади не віддадуть, до якої вони так довго рвались, або як то кажуть таке можливо лише “через їх труп”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *