Апеляційний суд відмовив у задоволенні позову Ляшка до «Високого валу»

Київський Апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Олега Ляшка до чернігівського інтернет-видання «Високий Вал». Про це повідомляє видання.

Народний депутат Олег Ляшко звернувся до Печерського районного суду міста Києва з позовом до провайдера видання, де вимагав вимкнути сервер «Високого валу» через публікацію статті «Ляшка на Борзнянщині називають – півником», яка, на його думку, містить недостовірну інформацію.

Суд залучив у якості співвідповідача головного редактора інтернет-видання «Високий Вал» Олега Головатенка, а згодом відмовив у вимозі закрити видання до завершення виборчого процесу. Однак при цьому у постанові суд наголосив: «Стаття “Ляшка на Борзнянщині називають – півником” і “дії” непричетної до публікації фізичної особи-відповідача(!) є недостовірними, принижують честь депутата, його гідність і ділову репутацію, однак суду не було доведено, що дії відповідача мають наклепницький характер».

Представники «Високого Валу» з цим не погодились та подали апеляційну скаргу.

28 вересня Київський Апеляційний адміністративний суд скасував рішення Печерського суду від 24 вересня. Як пише видання, суд наголосив, що Ляшко є публічною особою – політиком, межа його допустимої критики є ширшою, ніж щодо приватної особи. «Критика Ляшка викладена у спірній статті, наведена у саркастичній формі, зокрема має характер оціночного судження діяльності політика та узгоджується з вимогами плюралізму, толерантності і лібералізму, характерними для демократичного суспільства», – йдеться у постанові суду.

Відповідно апеляційний суд відкинув аргументи суду першої інстанції.

«Ми були вражені наскільки Київський Апеляційний адміністративний суд детально, по-європейському, розібрався у таких тонких речах, як свобода слова і критика публічної особи. Ми зрозуміли на нашому конкретному випадку, що в Україні є всі розуміння, підстави і традиції правосуддя», – наголошують представники редакції видання.

Фото –  ukranews.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *