25 вересня: ЧЕСНО презентує аналіз списків 6 провідних партій (прес-конференція)

25 вересня рух ЧЕСНО презентує результати оцінки доброчесності кандидатів за партійними списками 6 політичних сил:  Партії Регіонів, Об’єднаної Опозиції «За Батьківщину!», партії «УДАР», КПУ, Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та партії «Україна – Вперед!».

Рух ЧЕСНО назве основні порушення кандидатів, прізвища порушників та зробить порівняльний аналіз списків партій.

До обговорення результатів громадського аудиту запрошено представників провідних політичних партій, політологів, експертів та журналістів.

Презентація та обговорення результатів дослідження відбудуться з 09.30 до 11.00 у приміщенні ІА «УкрІнформ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16). Реєстрація учасників з 09.00.

В рамках  кампанії «Фільтруй Раду!» учасники руху ЧЕСНО проаналізували 430 кандидатів з прохідних частин партійних списків, що були визначені відповідно до даних соціологічних дослідженнь, та виявили загалом 284 кандидата, що порушили принаймні 1 з 4 критеріїв ЧЕСНО. 19 вересня результати аналізу партійних списків було надано партіям для 3-денного ознайомлення та коментування перед їх оприлюдненням. Також рух ЧЕСНО закликав партійних лідерів врахувати оцінку громадськості та розглянути можливість відкликання від участі у виборах тих кандидатів, які за оцінкою руху ЧЕСНО, є “тушками”, причетні до корупційних дій або порушували права та свободи  людей.

Акредитація журналістів для участі у презентації за адресою: info.chesno@gmail.com, або телефоном (099) 271-95-59.

Фото – volynpost.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *