Ляшко подав до суду на інтернет-видання «Високий вал»

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко через суд вимагає призупинити діяльність інтернет-видання «Високий вал» до завершення виборчого процесу. Приводом для позову стала новина «Ляшка на Борзнянщині називають –  півником», опублікована 11 вересня.

В суд подали не безпосередньо на видання, а на хостинг-провайдера сайту. У нього вимагають тимчасово відключити ресурс від мережі.

«Прошу визнати дії відповідача з розміщення статті “На Борзнянщині Ляшка називають – півником” та коментарі до неї такими, що носять недостовірний та наклепницький характер і принижують честь, гідність, і ділову репутацію Ляшка та мають характер неодноразового грубого порушення ст. 74 Закону “Про вибори” та прийняти рішення про тимчасову заборону до закінчення виборчого процесу випуску електронного засобу масової інформації інтернет-видання “Високий Вал”», –  йдеться у позові.

Редакція «Високого валу» на своєму сайті прокоментувала позов нардепа. В її інтерпретації, причиною позову стало те, що один із героїв сюжету, який виклали разом зі статтею, називає Олега Ляшка «півником». Мовляв, саме це не сподобалося політику.

«Виходить, що в очах селян хтось є “півником-стрибунцем”, а винним у цьому виявилося… дзеркало. Хоча воно для того й служить, аби зображення в ньому працювало на корегування образу. Але, якщо радикально налаштований діяч увійшов в образ настільки, що єдиний спосіб його корекції – взяти до рук цеглину і розбити дзеркало, навряд чи така “корекція” буде успішною», –  пише «Високий вал».

 

Слід зазначити, що окрім «півника», матеріал містить ряд оціночних суджень журналіста щодо Олега Ляшка, які виставляють його у негативному світлі.

Судове засідання заплановано на 24 вересня.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *